ATATÜRK KÖŞKÜ RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk Köşkü Restorasyonunda incelemelerde bulundu.

Fiziki restorasyonu 1 hafta sonra tamamlanacak olan köşkte restorasyon sürecini yakından inceleyen Vali Yıldırım ve Başkan Zorluoğlu, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, özetle şu ifadeleri kullandı:

Büyük onarım ve restorasyonla birlikte burada arkadaşlarımız neredeyse bir yıldır adeta iğneyle kuyu kazacak anlayışla hareket ettiler.  Ve çok büyük bir mesafe kat edildi. İnşallah önümüzdeki hafta sonu itibariyle buradaki restorasyon fiziki anlamda tamamlanmış olacak.  Tabii bu restorasyonla birlikte bu bina artık çok uzun yıllar inşallah herhangi bir yeni tadilata ihtiyaç duymadan varlığını burada devam ettirecek.  Şehrin gururu ve turizm anlamında önemli bir destinasyonu olarak da burada inşallah devam etmiş olacak. Ve bu restorasyonu diğerlerinden, daha öncekilerden ayıran bazı özellikler var. Bunların bir tanesini ifade ettim. Çünkü çok geniş kapsamlı, tarihinin en büyük restorasyonudur diğeri de çok uzun zamandır yine hiç el değdirilmemiş. İçerisindeki mobilyalar, halılar ve perdeler, avizelerdir. Dolayısıyla burada aynı zamanda bütün tefriş malzemelerini biz toparladık. Bunları Ankara'ya gönderdik. Ankara'da çok yine uzman ellerde, çok güzel tadilatlar yapıldı, tamiratlar yapıldı. Onların da bir bölümü, gerçekten artık kullanılamaz hale gelmişti. Ve aynı zamanda bazı eksik mobilyaları da orada tamamlattık. Yani benzer şekilde replikası biçiminde diyelim.   Tadilat, önümüzdeki hafta tamamlanıyor dedik. Ondan sonra gereken tefriş malzemeleri Ankara'dan tekrar gelecek. Onları da yerleştireceğiz. Bir üçüncü önemli adım da bu bahçenin ve arka bahçenin eksiklerinin giderilmesiydi. Burada da epey bir tadilat, tamirat yapıldı. Yapılmaya devam ediyor. Netice itibariyle burası gerçek anlamda bütünüyle 29 Ekim tarihine yani Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında tamamlanmış olacak ve inşallah o gün yeniden Trabzonlu hemşerilerimize ve ziyaretçilerimizin  hizmetine açılmış olacak.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, “Bugün Sayın Başkanımın da söylediği gibi 1924 yılında Ulu Önder Atatürk'ün ilimizi teşriflerinin 99. yıl dönümü. Daha nice 99 yıllara hep birlikte inşallah. Burası da Atatürk'ün iki defa ağırlandığı ve 1937 yılında da burada misafir edildiği bir köşk. Tarihini bilmeyen milletler yarınlarından emin olamazlar. Tarihi bilebilmemiz için de tarihi varlıklarımızı korumak mecburiyetindeyiz. 3 defa ilimizi teşrif eden Atatürk'ün bize bırakmış olduğu böyle bir köşkü ihya eden başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu'na ve burada görev alarak en güzel şekilde aslına uygun bir vaziyete getiren değerli restorasyon çalışanlarına, firmamıza sizlerin huzurunda ayrıca teşekkür ediyorum. 100 yıla denk getirilmiş olması önemli bir durum ve hepimizi gururlandıracak bir durumdur. İnşallah 29 Ekim'de Cumhuriyet Resepsiyonu'nda bu köşkte veririz. Sizlerle birlikte oluruz o gün de. bunu da özlemle bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE