ÇANKAYA "İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLEBİLİR"

ÇANKAYA "İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLEBİLİR"

Mustafa Çankaya, Hamam Çimeni Çarşısı önünde meydana gelen kaza hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akçaabat Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ikinci oturumu, bugün gerçekleşti. Toplantıda, ilgili komisyonlardan gelen dosyaların görüşülmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup sözcüsü Mustafa Çankaya, gündem dışı söz alarak sabah saatlerinde Hamamçimeni Çarşısı önünde meydana gelen kaza hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çankaya, konuşmasına kaza sonucu hayatını kaybeden Cemil Şener'e rahmet dileyerek başladı. Ardından, Hamamçimeni Çarşısı önünde yaşanan kaza benzeri hadiselerin olmaması için esnafın mağdur olmayacağı ve yaya geçişlerinin güvenliğinin sağlanacağı bir çözüm için kamu kurumları arasında işbirliği yapılması gerektiğini vurguladı. Teknik asansörlü bir üst geçit veya farklı bir çözüm önerisinin hayata geçirilerek sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Çankaya, “Ortak akılı işleterek, kamu kurumları arasında işbirliği ile Hamamçimeni önünde hem esnafımızı mağdur etmeyecek hem yaya geçişlerini güvene alacak; ama teknik asansörü olan bir üst geçit ama daha farklı sunulacak bir çözüm önerisini hayata geçirerek çözümleme yoluna gidilmelidir.” dedi.

Ayrıca, Trabzonspor'da uzun yıllar yöneticilik yapan ve CHP Trabzon İl Başkanlığı görevinde de bulunan Cafer Hazaroğlu'nun vefatı dolayısıyla da rahmet dileğinde bulundu.

Başkan Ekim ise yaşanan kazalarla ilgili olarak, henüz tarafların kimin hatalı olduğuna dair net bir bilginin olmadığını ifade etti. Polis tarafından yapılan tespit tutanaklarının bulunduğunu ve sonucun mahkeme sürecinde ortaya çıkacağını belirtti. Üzücü bir olayın yaşandığını dile getiren Ekim, “Ortada üzücü bir olay var. İnşallah daha güzel bir düzenlemeyle beraber orası da daha elverişli hale gelir.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2024, 11:08
YORUM EKLE