EKREM ÇAPKINOĞLU’NDAN ŞADAN EREN VE ERKUT ÇELEBİ’YE ELEŞTİRİ

EKREM ÇAPKINOĞLU’NDAN ŞADAN EREN VE ERKUT ÇELEBİ’YE ELEŞTİRİ

İş insanı Ekrem Çapkınoğlu sosyal medya hesabından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi’ye ve Meclis Başkanı Şadan Eren’e eleştirilerde bulundu. Çapkınoğlu önceki gün Trabzon’da bir takım ziyaretlerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş dünyası temsilcileriyle istişare toplantısı hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Çapkınoğlu sosyal medya hesabında yapmış olduğu açıklamada “Dün TTSO ' da Sanayicilerle istişare toplantısı yapıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanımızın katıldığı bu toplantıda bugün itibariyle bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istedim. Sn. Sanayi ve Ticaret Bakanımızın, Trabzon’da ki Organize Sanayi Bölgelerinde Depoculuk yapıldığını bilmediğini düşünüyorum.

OSB'lerden arsa tahsisine müracaat eden bazı yatırımcılar, hiç utanmadan, Üretim yapmak isteyen bir çok Sanayicinin önünü keserek, TTSO kimliğini kullanarak buralardan arsa alıp, bu arsaları Arsin Organize Sanayi Bölgesinde olduğu gibi depo olarak kiraya vererek rant sağlamaktadırlar.

Kimi üreticilerin fabrikasında yangın çıkar, sigortadan parasını alır ve daha sonra yerini depo olarak iyi rakamlara kiraya verir. Bu ve benzeri örnekler son dönemlerde gittikçe artıyor. Bunlar kimlerdir diye soran olursa isimlerini tek tek açıklayabilirim.

Sonuçta birileri, bir yerleri basamak olarak kullanırken, rant sağlarken, kaybeden güzide şehrimiz Trabzon olmaktadır.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz TTSO Meclis Başkanı, Trabzon ve Türkiye'de işi olmayan uydurma bir kayıt ile seçilmiş ve Senenin 11 ayını Ankara'da geçiren bir kişi. Trabzon'a ne kadar faydası olur tartışılır. Yine resimde gördüğünüz TTSO yönetim kurulu başkanının Arsin Organize Sanayi Bölgesinde depoculuk yaptığını biliyor musunuz?

Bu zihniyetlerin makamlarından güç alarak kendilerine rant sağlamaktan başka bir amaçlarının olmadığı ve Trabzon’un umurlarında olmadığı bir gerçektir.

" DOĞRULARI SÖYLEMEK, YAŞADIĞIMIZ KENT ADINA YANLIŞLARI ELEŞTİRMEK, BİZLERİN VEFA DUYDUĞUMUZ BU KENTE KARŞI ÖNEMLİ BİR SORUMLULUĞUMUZDUR. "

YORUM EKLE