MUSTAFA ÇANKAYA “ARTIK YERELİ BİLEN AMA DÜNYAYI TAKİP EDEN BİR VİZYONUMUZ OLMASI GEREKİYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Çankaya “artık yereli bilen ama dünyayı takip eden bir vizyonumuz olması gerekiyor” dedi.

CHP Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Çankaya zaman zaman yapmış olduğu yurtdışı gezilerinde gördüklerini Akçaabat için uyarlayacağını ifade ederek Akçaabat’ın Salacık Akçakale Mersin alanlarında zeytin yetiştiriciliği yaparak bölgenin kalkınmasını ve tanınırlılığını arttırmak istediklerini ifade etti.

Çay TV ekranlarında Halil İbrahim İleli’nin sunduğu “Trabzon’dan Gündem” Programında konuşan Çankaya “İspanya ve Portekiz gezimde Akçaabat’a uyarlayabilecek olduğumuz Salacık Akçakale Mersin alanlarında bizim kadim zeytin ağaçlarımız var ata dede’den gelme. Halen bir şekilde bozulmamış ve kendini muhafaza eden zeytin ağaçlarımız var ve bu zeytinler bu bölgeye ait zeytinlerdir.  Biz bu zeytini özel markalaştırarak hem o bölgelerden aldığım vizyon hem burada teknik destekle birlikte bu projeyi düşünüyoruz. Biz Salacık Akçakale Mersin bölgesinde bu zeytin yetiştiriciliğini yapıp sanayisini kuracağız hem de o bölgeyi halkımızın denizle buluşacağı gerçekten teknik düşünülmüş tasarlanmış sosyal alanlar tasarlayacağız.

Küresel ısınmadan dolayı güneşli günlerimiz artmakta ve güneşli gün sayımız arttıkça zaten bu tesislerin para kazanma turizme değer katma oranları ve bilinirlikleri giderek artacak. Ama bunu planlarken Salacığımızın kanalizasyonu yok mesela. Darıca’ya kadar gelmiş kanalizasyon fakat salacıkta durmuş. Herkes kendi bir şekilde eski usul kuyu açmış veya onu herhangi bir akarla denize veya dereye vermiş… Yani ne oluyor vatandaş bir hafta sonu ailesiyle bir stres atmak için denize gidiyor ertesi gün ne oluyor ailenin hepsi hastanede. Bunlar neden kaynaklanıyor senin tek denize girilecek olan plajın bölgenin kanalizasyonu yok derin deşarjı yok. Bunları biz bir bütüncül anlayışla yapacağız. Akçaabat’ta tüm sularımızı analiz edeceğiz hepsini sağlığa yararlımı zararlımı diye numuneler alarak kontrolden geçireceğiz ve halkımıza biz ilk sağlıklı su içireceğiz” dedi.  

YORUM EKLE