ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI AHMET KAYA BORCU ÖĞRENİNCE ŞOK OLDU

Trabzon Ortahisar Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu, bugün Ortahisar Belediye Meclisinde görüşülerek oylandı.
Ortahisar Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 3.’sü bugün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya başkanlığına yapılı. Mecliste tek gündem maddesi ise 2023 Yılı Faaliyet Raporu oldu.
Yoklamanın ardından yapılan Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında meclise yasa gereği 1. Başkan Vekili Cüneyt Zorlu Başkanlık ederken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise meclis sıralarında oturdu.

Meclis Başkanvekili Cüneyt Zorlu, Ortahisar Belediyesi ve şirketlerinin toplam borcunu açıkladı. Zorlu 517 Milyon 174 Bin lira borç sadece belediyemizin borcu. ORBEL ve ORKENT'ten ne gelecek bilmiyorum ama 800 milyon bu yapının borcu var” dedi.

Yapılan oylama sonrasında Faaliyet raporunun yeterliliği oylandı. AK Parti ve MHP grubunun oyları CHP grubunun çekimser kalması ile oy çokluğu ile kabul edildi. Oylama sonrası söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya “Cüneyt Beyin söylediği rakamları görünce 3 gün baş ağrısından uyuyamadım. 800 Milyon gibi devasa bir borç yükü ile karşı karşıyayız. Kentin bir evladı olarak söylüyorum vahim bir tablo var. Bu yükün altına girdik. Hepimiz daha yaşanabilir bir Trabzon istiyoruz ama ortada da böyle bir tablo var. Bundan sonra tasarruf ederek kaynakları düzenli kullanarak bunu aşacağız. Ayrıca verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için de çalışacağız.” dedi.

YORUM EKLE