TRABZON SAĞLIK TURİZMİ İÇİN BİRLEŞTİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugün Sağlık Turizmi ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi.

Trabzon’da son dönemde yükselen trend olan Turizm konusun çeşitlendirmek için Sağlık Turizmine eğilen TTSO Yönetimi, bu kapsamda yapılan çalışmaları bugün yapılan basın toplantısında Trabzon Kamuoyuna anlattı. Düzenlenen basın toplantısına TTSO Başkanı Erkut Çelebi, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve TTSO yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, “Sağlık Turizmi dünyada 100 milyar Dolar’ın üzerinde, olduğu söyleniyor. Bizde bu pastadan pay almak için buradaki hastanelerimizi, sağlık kuruluşlarını, bir çatı altında toplayarak Sağlık Turizm Grubu kurarak çalışmalara başladık” dedi.

Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çelebi “İlk çalışmalarımız Gürcistan, Azerbaycan ve kümelenme ekibiyle birlikte geçen hafta da Bakü’de ikili görüşmelere katıldık. TTSO olarak, yoğun ilgimize turizme, arkasından da sağlık turizmine yönlendirdi” dedi.

Uçak seferlerinin de arttığına dikkat çeken Çelebi, “Bakü ile Trabzon arasında 2 uçak vardı. 4’e çıkartıyoruz. Tiflis’ten uçak getirme çalışma çalışmalarımız var. Onlar garanti koltuk istiyorlar. Bunu hallederek, Tiflis’ten de uçak getirilecek.

Sağlık turizminin Trabzon’da ivme kazandığını belirten Usta, umudunun fazla olduğunu ve Trabzon’un çekim alanının büyük olduğunu belirtti.

İl Sağlık müdürü Usta “Trabzon ismi büyük. Bizde ona yakışır şekilde parçalanmadan hizmeti sunmamız gerekiyor”dedi.

YORUM EKLE