TRABZON’DA ENGELLİ BİREYLERİN SESİ OLMAK İÇİN TOPLANDILAR

Trabzon Barosunun Engelli Hakları Komisyonu ve ilde faaliyet gösteren engelli derneklerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Engelli bireylerin hakları ve hukuklarını korumak, onlara daha güvenli, yaşanabilir yarınlar bırakabilmek ve onların sesi olabilmek için düzenlenen basın toplantısı, Trabzon Barosunda yapıldı.

Toplantıya Trabzon Barosu adına Başkan Duygu Keleş Aydın, Lösemi ve Engelli Gönüllüler Derneği Başkanı Melek Çakır, Otizm Derneği Başkanı Muradiye Dilek, Trabzon Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Savaş Yol, Şehit Aileler Derneği Başkanı Şerif İşler, Trabzon Down Sendromlu Derneği Başkanı Ensar Öztürk katıldı.

Toplantıda konuşan Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, özel gereksinime sahip olan çocuklar, normal gelişim gösteren çocuklara göre daha fazla bakıma ihtiyaç duymakta olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.

Dünya nüfusunun yaklaşık %15’inin özel gereksinimli bireylerden oluştuğu belirten Aydın “ailelerin, karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri, Bu ailelere yönelik destek ve kaynak sağlanması, ailelerin bu zorlu süreçle daha etkili bir şekilde başa çıkmalarına yardımcı olacaktır” dedi.

Aydın “Trabzon Barosu olarak uzun yıllardır engelli hakları ve sorunları üzerine yaptığımız çalışmalarımız Engelli Hakları komisyonunun kurulması ile daha da kurumsallaşmış ve bugün burada bulunan derneklerimiz ile yapılan işbirlikleri ile çok daha anlamlı ve etkin hale gelmiştir” dedi.

YORUM EKLE