TRABZON’DA ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Pazarkapı Mahallesi'nde 2 bin 200 metrekare alanda kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin 2’nci uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, TBMM Bayındırlık İmar, Ulaştırma, ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi, Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

 “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılının hemen başında evlatlarımız adına, geleceğin Türkiye’si adına büyük önemi olan bir projeyi tamamlayıp hizmete almanın büyük bir gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise baba Milli Teknoloji hamlesi serüvenimizde 2022’de büyük bir coşkuyla düzenlediğimiz Teknofest Karadeniz’den yeşeren kalıcı bir eser diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü.

Son 21 yıla 100 yıllık projeler sığdırdıklarını dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet FatihKacır, “Türkiye bugün kritik teknolojilerin pazarı değil, bu teknolojileri üretebilen bir ülke konumuna gelmiştir. Geride bıraktığımız son 21 yıla, 100 yıllık projeler sığdırdık.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve davetliler hep birlikte açılış kurdelesi kestiler.

YORUM EKLE