MUSTAFA ÇANKAYA "AKÇAABAT İÇİN HAZIRIM"

MUSTAFA ÇANKAYA "AKÇAABAT İÇİN HAZIRIM"

Cumhuriyet Halk Partisi Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Dt. Mustafa Çankaya çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çankaya, Akçaabat’ın geçmişini çok iyi bildiğini ifade ederek, “Gencim, heyecanlıyım. Vizyonum geniş. Güzel projelerim var. Hizmete talibim” dedi.

Mustafa Çankaya yıllardır Yıldızlı’da ikamet ettiğini belirterek  “Akçaabat mücavir alanına bağlıyım. Akçaabat belediyesinden beklediğim hizmetleri tam manasıyla alamadığım için belediye başkan aday adayı oldum. Hem ilçede oturuyorum hem ata topraklarımız orası. Akçaabat’ın geçmişini bilen birisiyim. Berberim Akçaabat’ta, sigortacım Akçaabat’ta, kaportacım Akçaabat’ta, misafirim geldiği zaman yemeğe götürdüğüm yer Akçaabat’tır dedi.

Çankaya Akçaabat’ın yıllar içerisinde bazı değerlerin yitirilmesine üzgün olduğunu ifade ederek “Akçaabat’ta birçok maçlara gittiğim Fatih stadı yıkıldığı için artık tüm Akçaabatlılar gibi ben de Sebatspor’umun maçlarını seyretmek için Akçaabat dışına gitmek zorunda kalıyorum. Dünyaca meşhur Akçaabat köftesinden istediğim lezzeti artık alamıyorum. Çünkü Akçaabat’ımızda hayvancılık olması gereken yerde değil. Akçaabat köftesine lezzet veren Akçaabat’ımızın yaylalarında kekik otu otlayan Akçaabat’ta bulunan yerel büyükbaşlarımızın etiydi köfteye lezzeti veren. Akçaabat’ımızın meşhur Tütünspor’unu da ismini veren tütünü kayboldu” dedi.

Çankaya Akçaabat için güzel ve vizyonlu projelerinin olduğunu, Akçaabat’ı Trabzon’un parlayan ilçesi olması için gerekli bilgi birikime sahip olduğunu ifade ederek “Belediyecilik sadece imar planlamak, çöpleri toplamak ve temsillerde bulunmak değildir. Belediyeler halkın, sağlık, spor ve vizyon projeleri ile istihdamına katkıda bulunmak durumundadır. Biz bu projeleri gerek büyükşehir belediyemizle gerek Türkiye’nin dört bir coğrafyasına yayılmış Trabzon kökenli siyasetçilerimizden alacak olduğumuz desteklerle gerek İlbank’tan alacağımız fonlarla gerek Avrupa Birliği hibe projeleri, gerek Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı projeleri ile gerek Avrupa Birliği’nin belediyeleri ile kardeş belediyecilik sistemi kurarak yapacağımız projelerle sağlayabilecek donanımız vardır.

YORUM EKLE