TRABZON’DAN DÜNYA’YA TURİZM ZİRVESİ YAPILDI

MÜSİAD Genel Merkezi'nin himayelerinde MÜSİAD Trabzon Şubesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, "Trabzon'dan Dünyaya Turizm Zirvesi" temalı Türkiye İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Programın 2. gününe Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, MÜSİAD Turizm Sektör Kurulu Başkanı Murat Kundak, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, çok sayıda STK ve turizm temsilcisi katıldı.

Turizm toplantılarının şehir adına her zaman çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon'umuzun öne çıkan alâmetifarikaları vardır. Trabzon, yeşiliyle, deniziyle, tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, sporuyla, ticaretiyle birçok yönleriyle tebarüz eden bir şehirdir. Bu yönlerimizi daha çok ortaya çıkarmak ve gelişen trendimizin turizm olması hasebiyle bu işin altlıklarını iyi hazırlamak lazım” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Ülkemizdeki turizmin yükselişini hızlandıracağız. Ülkemiz adeta bir turizm cennetidir. Türkiye keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir” dedi.+

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'un her yerinin bir başka güzel olduğuna dikkati çekerek, kentin turizm destinasyonları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Uraloğlu Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a karşılıklı haftada 5 sefer yapılacağını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü.

YORUM EKLE