AK PARTİ TRABZON GENÇİLK KOLLARINDAN KARALAHANA TEPKİSİ

Dünyanın en kötü 100 yemeği listesinde karalahananın 7. Sırada yer bulan karalahanaya Karadenizliler sahip çıkmaya devam ediyor. Türkiye ve dünya genelinde sevilen bir lezzet olan karalahana çorbasının, 'Dünyanın en kötü yemekleri' listesine dahil edilmesi büyük bir tepkiye neden oldu.

Karalahana çorbası, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olup, coğrafi işaret ile tescillenmiş bir ürün. Özellikle bölgesel mutfakta önemli bir yere sahip olan bu çorbanın listeye alınması, lezzetin evrensel değerlendirilmesi konusunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Karalahana çorbasının en kötü yemekler arasında olmasına Trabzonlular ’da tepki gösterdi. AK Parti Gençlik Kolları Trabzon’da ücretsiz olarak karalahana çorbası dağıttı.

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, “Bildiğiniz üzere sosyal medyada ve internet ortamında bir araştırma ile karalahana çorbamız karalanmış ve dünyanın kötü yemekleri arasında ilan edilmiştir. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Hem yerli malı haftası vesilesiyle hem de bu yaşanan süreçte bir tepki olarak, biz Maraş caddemizde mısır ekmeğimiz ve sarı kurabiyemizle beraber karalahana çorbası dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Trabzon’da karalahananın en kötü yemekler listesinde yer almasına tepki gösteren bir vatandaş ise, “Onlar kötü bilsinler, kötü bilmeye de devam etsinler. Lahana bize kalsın.” dedi.

YORUM EKLE