İMZALAR ATILDI TARİHİ PROJE HAYATA GEÇECEK

Şehrin öncelikleri için kararlı bir şekilde çalışmalarını yürüten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, çok önem verdiği projelerin başında gelen Raylı Sistem Hattı’nın hayata geçmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile protokol imza töreni düzenledi. Başkan Genç, “Bu projeyi bitmiş şekliyle görüyor gibi heyecanını hissediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Trabzon’un yıllardır hayalini kurduğu Raylı Sistem Hattı Projesi’nin yapım çalışmaları, yapılan protokolle Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı tarihi törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün devir protokolüne imza attı.

Raylı Sistem Projesi’nin hayata geçmesiyle ilgili büyük bir heyecan duyduğunu ifade eden Başkan Genç, “Trabzon'umuzda bir süredir gündemde olan, özellikle yerel seçim sürecinde hemşehrilerimle paylaştığım ve göreve gelir gelmez ilk ele alacağımız proje olarak taahhüt ettiğimiz şehir içi Raylı Sistem Hattı’nın startını bugün kıymetli genel müdürümüzle birlikte imza altına alıyoruz” dedi.

Göreve gelir gelmez bu projeyle ilgili çalışmalar yaptığını belirten Başkan Genç, “Trabzon'umuzda artık raylı sistemin şehir merkezinde olmasının bu şehrin vizyonunu, geleceğine dair olan artılarına, standartlarına bir değer daha katacağı saikiyle beraber bu projemizi seçim döneminde de paylaşmıştık” diye konuştu.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı, genel bütçeden Büyükşehir Belediyelerine Raylı Sistem katkısı uygulaması bir devrim niteliğinde oldu. Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği çerçevesinde iyi eserler ortaya çıkmaya başladı” dedi.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Eyigün “Trabzon’umuzda da iki üç yıllık bir geçmişi var. Trabzon’da ulaşım ana planının güncellenmesiyle birlikte raylı sitem ihtiyacı ortaya çıktı. Bugünkü protokolle birlikte en uzun raylı sistem çalışmasını Trabzon için başlatacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Raylı Sistem Hattı’nın devir protokolü imzalandı.

YORUM EKLE