23 NİSAN'DA BAŞKAN GENÇ, MAKAMINI DEVRETTİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bugün Hızırbey Ülkü İlkokulu öğrencileri Zeynep Özcan, Muhammet Yekta Enön, 3/A Sınıfı öğretmeni Gülay Yılmaz ve Okul Müdürü Hakan Ayas’ı ağırladı.

Büyükşehir Belediye Başkanlık makamını Ülkü İlköğretim 3 / A sınıfı  ve Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Zeynep Özcan ve Muhammet Yekta'ya devreden Başkan Ahmet Metin Genç, kendisinin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda anısını anlattı.

Başkan Genç 23 Nisan’da hâkim olduğunu, sonra hukuk okuduğunu ifade ederek “5. Sınıftaydım. Öğretmenim 23 Nisan öncesinde bana Metin sen Hâkim olacaksın 23 Nisan’da Adliye’ye gideceksin, hâkimlik koltuğuna sen oturacaksın dedi. Önce çocukluk hayali olarak o atmosferden etkileşim, sonrasında onu hedef haline getirip tanımak. Sonrasında da hukuk okuduk, avukat olduk” dedi.

Başkan Genç daha sonra, Büyükşehir Başkanlık Koltuğunu ilk olarak Zeynep Özçcan’a teslim etti. Zeynep Özcan yaptığı konuşmada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açmış ve bu bayramı biz çocuklara armağan etmiştir. Dünyadaki tüm çocukların özenerek bu bayrama baktığı bizler, çok güzel bir ülkenin çocuklarıyız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in “Ne yapmak istiyorsunuz. Eksik gördüğünüz bir şey var mı?” sorusuna ise Zeynep Özcan “Trabzon için ilk yapabileceğim şey sokak hayvanlarına büyük barınak açmak, Eğitim için de çok büyük okul açılabilir. Oradan ücretsiz güzel eğitimler verilebilir. Kurslar, akıl ve zeka oyunları olabilir” dedi.

Ardından Başkanlık Makamı Muhammet Yekta Enön oturdu. Muhammet Yekta Enön yaptığı konuşmada, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı. Bugünü bize armağan eden Atatürk’ümüze çok teşekkür ederim” dedi.Başkan Genç’in ne yapmak istediği yönündeki sorusuna ise Abdülkerim Cinemre, “Çocuklar için yeni kurslar ve yeni bilim sanat merkezi açacağız. Okula gidemeyen çocuklar ada ücretsiz kurs vereceğiz” dedi. Başkan Genç, Doğu Türkistan ve Filistin hassasiyetinden dolayı Muhammet Yekta'yı kutlayarak, “Allah yardımcıları olsun. Onlarda özgür Filistin olması konusunda güzel bir gelecek onların olsun. Bağımsız bir Filistin olsun. Yine Doğu Türkistan’da ki çocuklar da bağımsız ve hür bir şekilde kendi ülkemizde olduğu gibi yaşasın” dedi.

YORUM EKLE