TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BORCU BELLİ OLDU

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BORCU BELLİ OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının 2. Bileşimi bugün yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında yapılan toplantıda 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet raporu görüşmelerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı İdris Aktaş, Büyükşehir belediyesinin borcunu açıkladı.

Aktaş “31.12.2023 tarihi itibarıyla belediyemizin yüklenici anlamındaki piyasa borcu 824 milyon 325 bin 500 TL'dir. Bunun haricinde İlbank, ticari bankalar ve kamu kurumlarını hesapladığımızda tüm borç 1 milyar 784 milyon 244 bin 762 TL olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca 31.12.2023 tarihinde banka mevcudumuzdaki bakiye, Büyükşehir Belediyesi'nde maliye payları her ayın sonunda banka hesaplarımıza intikal etmektedir. Bu bakiyeden kaynaklanan tutar olup, sonraki ay içerisindeki harcamamalarımızda kullandığımız tutardan ibarettir. Faiz ödeme yükü ise, İlbank ve ticari bankalardan belediyemizin borçlanmış olduğu kredilere ilişkin yıl içerisinde ödenen faiz tutarlarının toplamından oluşmaktadır.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu borç yükünü rahatlıkla yönetecek yeteneğe sahiptir. Şu anda bazı yapım alacakları ile ilgili sıcak ödemelerimiz var. Kısa vadeli ödemelerimiz var. Ama bütün kesimler rahat olsunlar. Biz bu işe ciddi şekilde vaziyet ettik. Toplantılarımız da yapıyoruz. Kısa zamanda bu gelişmeleri kat edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2024, 16:56
YORUM EKLE